Arabisch leren kan vanaf nu met de Duolingo App

duolingo arabisch leren gratis

Goed nieuws voor iedereen die op een makkelijke en speelse wijze Arabisch wil leren! De populaire taalcursusapp Duolingo biedt vanaf vandaag ook de mogelijkheid om Modern Standaard Arabisch te leren. Helemaal gratis! De cursus Engels-Arabisch is beschikbaar via de Android- en iOS-apps en via het web.

Veel gesproken taal

Arabisch is een van de meest gesproken talen ter wereld. Ongeveer 300 miljoen mensen hebben Arabisch als moedertaal. Wel bestaan er veel verschillende dialecten, waarvan het Egyptisch-Arabisch het bekendst is. Dat komt door de grote rol van de Egyptische muziek- en filmindustrie in het Midden-Oosten.

Modern Standaard Arabisch

Toch hebben de makers van Duolingo voor het Modern Standaard Arabisch (MSA) gekozen, zij het in een iets minder formele variant. Veel mensen hadden gehoopt dat ze voor het Egyptische dialect zouden gaan omdat het MSA vooral wordt gebruikt bij het lezen en schrijven en in de formele spraak. De “gewone” Arabier praat eigenlijk altijd in een dialect.

Hoewel het Modern Standaard Arabisch dus niet echt een gesproken taal is, zal wel elke Arabier je kunnen begrijpen. MSA wordt namelijk in alle Arabische landen onderwezen.

Download de Duolingo App

Je kan de gratis Duolingo App hier downloaden voor iOS en hier voor Android!

Nieuwste berichten