Nacht van de Arabische Literatuur 2019

nacht van de arabische literatuur

Dompel je een avond lang onder in dit Arabische cultuurfestival vol beats, bites, debat, film, jonge schrijvers, columnisten en denkers. 

El Hizjra, centrum voor Arabische kunst en cultuur, organiseert zaterdag 2 november 2019 i.s.m. De Nieuwe Liefde de vierde editie van de Nacht van de Arabische Literatuur: een jong, kleurrijk en stimulerend literair-cultureel festival in hartje Amsterdam.

Centraal staan de kracht van het woord, de verbinding van culturen, gedeelde waarden en frisse, constructieve perspectieven op artistiek, politiek en maatschappelijk vlak naast de uitreiking van de 27e El Hizjra Literatuurprijs voor jong en kleurrijk schrijftalent.

Tijdens de Nacht van de Arabische Literatuur kunnen bezoekers zich van het begin van de avond tot middernacht onderdompelen in een Arabisch festival met heerlijk eten, muziek en een Arabische souk met kraampjes voor henna-tattoos, kalligrafie, kleding, sieraden, verhalenvertellers en boeken.

Schrijvers, denkers, columnisten, journalisten, opiniemakers, uitgevers en kunst- en cultuurliefhebbers uit Nederland en Midden-Oosten correspondenten ontmoeten en inspireren elkaar hier.

Natuurlijk is er ruimte voor discussie en zelfreflectie, bijvoorbeeld tijdens vragensessies na afloop van een van de interviews met een bekende schrijver of aan de bar.

Klik hier voor meer info!

Nieuwste berichten