Tribute to Mohamed Abdel Wahab op 13 december in de Meervaart

Tribute to Mohamed Abdel Wahab

Als je van klassieke Arabische muziek houdt zet dan vrijdag 13 december 2019 in je agenda. In de Meervaart in Amsterdam is dan namelijk een Tribute to Mohamed Abdel Wahab.

Zanger en ud-speler Moulay Ahmed brengt een muzikaal eerbetoon aan de Egyptische legende, samen met het Amsterdams Andalusisch Orkest en de beste Arabische muzikanten uit Nederland en België.

Meer info vind hier!

Mohamed Abdel Wahab

Mohammed Abdel Wahab (Cairo, 1903-1991) is de Godfather van het Arabische lied. Hij schreef meer dan 1.800 liedjes en liet een verbluffend repertoire achter waar miljoenen trouwe liefhebbers dagelijks naar luisteren.

Mohammed Abdel Wahab liet zich door de klassiek-Westerse en popmuziek inspireren en ontwikkelde een eigentijdse sound op de ud. Zelf schreef hij muziek voor andere legendes als Oum Kalthoum. 

Tussen de jaren ’30 en ’50 stond hij bekend om zijn zang- en acteertalent en was hij een icoon op het witte doek. Daarna ging hij vooral als componist, ud speler en zanger door het leven en liet een verbluffend repertoire achter waar miljoenen trouwe liefhebbers dagelijks naar luisteren, van Casablanca tot en met Cairo en van Alexandrië tot en met Bagdad. 

Een van Wahab’s bekendste nummer is Men Gheir Leh:

Nieuwste berichten